zaterdag 25 januari 2014

WO: een eenvoudige eeuwenband maken.

Na al enkele weken geleerd te hebben over Grieken, Romeinen, Middeleeuwen, ... kwamen we deze week tot de eigen tijd. Daar merkten we aan de hand van de levenslijnen van onszelf, onze ouders en grootouders dat sommigen al een langer stukje kunnen kleuren op de tijdsband. Daarom gingen we op donderdag 23/ 01 zelf aan de slag om een eigen eeuwenband te maken , waar we dan zelf belangrijke zaken zullen leren op situeren.

















donderdag 16 januari 2014

Dierbare dingen.

Wist je dat er in de eetzaal een dierbare - dingen - muur staat ??? Er hangen daar al enkele foto's op van dierbare dingen van de juffen en meesters, van koffiezetapparaten, tot raketten, tot fietsen, ... echt alles past daar op. Zolang het maar iets is wat je moeilijk kan missen en echt dierbaar is voor jezelf. Na een inleidend kringgeprek kon iedereen wel meerdere dierbare dingen aangeven en zo zullen er toch geen 12 gsms of 12 computers op de muur terechtkomen . Ze kwamen origineel uit de hoek , kijk zelf maar .











vrijdag 10 januari 2014

Welkom Lovely en Fleur

Eind december namen we afscheid van Jens (die verhuisde naar de Viertorre) , maar dinsdag 7 januari mochten we twee nieuwe meisjes verwelkomen in onze klas, Fleur en Lovely.