donderdag 27 februari 2014

27/ 02 / 2014 Waar rook is , is vuur !!!

Na vele WO - lessen rond veiligheid, voorkomen van brand, wat te doen bij brand, ... was het donderdag 27 februari eindelijk zo ver. Dankzij de stiefpapa van Kelmin konden we een bezoekje brengen aan de brandweer te Ieper. Samen met  2 collega's gaf hij uitleg over het vele materiaal, bezochten we de radiokamer, mochten we eventjes leren spuiten, stonden we op de brandladder (de ene al wat hoger dan de andere) en maakten we zelfs een rondritje met een brandweerwagen. Iedereen vond het superleuk en één ding staat vast ... over een tiental jaren zal er een halve klas narcissen bij de brandweer zitten. We sloten deze leuke namiddag af met heerlijke cakejes en een drankje (dankjewel mama en stiefpapa van Kelmin!).


















18 / 02 / 2014 Leeruitstap naar het onderwijsmuseum

We leerden al heel veel over vroeger. Als slotactiviteit brachten we een bezoek aan het onderwijsmuseum in Ieper, waar we klasjes en allerhande schoolmateriaal zagen uit "de school van toen".

Een klasje van vroeger.


Vol interesse keken we naar allerlei leuke
spelletjes van vroeger.


In het doe - klasje ...


 







 


Nog enkele leuke voorwerpen ...



zondag 16 februari 2014

14/ 02/ 2014 Een hartverwarmende dikke truiendag (deel 2)

Na een korte pauze volgden enkele klasdoorbrekende activiteiten, dit ging van dansen, tot toneel, tot een hapje bereiden, ...
Na de middag werd alles aan elkaar voorgesteld.  Iedereen kreeg ook een leuk aandenken. We sloten deze speciale dag af met een echte receptie.










14/ 02/ 2014 Een hartverwarmende dikke truiendag (deel 1)

We begonnen deze bijzondere dag met een laagjeswedstrijd. Iedereen had z'n best gedaan om extra laagjes aan te hebben, sommigen hadden er 10, anderen 13, er waren er zelfs van  18 en 19, maar Jorden overtrof alles met 25 laagjes. Hij werd tweede na Okzanna van de zonnebloemen. Zij droeg  35 laagjes.





 
 
Na wat laagjes te hebben verwijderd warmden we ons wat op tijdens een aërobic ...


 
Na de aërobic was het tijd voor wat doe - opdrachten ...
 


 

 




 

 



Daarna konden we ons wat opwarmen met warme chocolademelk.