zaterdag 29 maart 2014

Week van 24/ 03 tot en met 28/ 03: werken in de schooltuin.

We zaaiden de voorbije week pompoenen in de klas, schorseneren in de schooltuin en we stopten ook nog bloembollen in de grond , in en rond de vlindertuin.















27/ 03 Interactieve tentoonstelling "Waterdicht"

Na uitstel op dinsdag 25/ 03 trokken we op donderdag 27/03 dan toch richting Palingbeke voor de interactieve tentoonstelling "Waterdicht", we leerden hierbij over dieren in en rond het water, we ervaarden het begrip duurzaam waterverbruik,  leerden over de waterschaarste in arme landen, we probeerden de waterzuivering beter te begrijpen, ... kortom heel wat om over na te denken, maar héél leuk, omdat we ALLES zelf mochten ondervinden.














donderdag 27 maart 2014

21/03 Wereldwaterdag

De dag begon regenachtig, toepasselijk voor wereldwaterdag, maar een lekker ontbijt maakte veel goed. Daarna wandelden we 7 km voor water ... de afstand die sommige kinderen in arme landen dagelijks moeten wandelen om een beetje water te hebben. We vonden water in een poel ... met emmer en touw was het een heel karwei om het water in flessen te krijgen. Na het middageten werkten we klasdoorbrekend: we leerden water zuiveren, we deden een geluidenspel met picto's, we probeerden een waterleiding na te bouwen en we maakten een waterorgel (zie blog lelies).











18/03 Gevarenspel in de bibliotheek te Ieper.

Op 18 maart brachten we een bezoek aan de Ieperse bibliotheek, sommigen kenden de bib al, voor anderen was het zelfs de allereerste keer dat ze een bibliotheek zagen. We leerden vooral onze weg beter te vinden in de bib. Aan de hand van verschillende opdrachten konden we puzzelstukjes verzamelen , waarmee we de affiche van de jeugdboekenweek konden maken. Wist je dat je zelfs gratis films en cd's kan huren. Leuk toch om in de komende paasvakantie eens een bezoekje te brengen aan de bibliotheek?