vrijdag 22 mei 2015

Leuke ditjes datjes

Wist je dat we 6de werden op het trefbaltornooi op 16 ploegen!!! Bedankt Emile DR, Emile DS en Guylian voor jullie deelname.

Van 26/ 05 - 29/ 05: narcissen werken in de tuin => we gaan prei planten, de plantjes van water voorzien, ...

Woensdagnamiddag 27 mei: netbal! Citano, Jordan, Guylian, Emile DR en Thibaut zullen de narcissen vertegenwoordigen. We gaan met z'n allen duimen!!!
Begin om 13u15 , einde omstreeks 15u30.

Schoolreis op 8 juni! Lunchpakket meebrengen. We zijn pas rond 17u00 terug => iedereen dient afgehaald te worden.

Schoolfeest op 21 juni waar de narcissen zullen dansen op "Ghostbusters"

Oudercontact op maandag 22 juni.

Eind juni plannen we nog een fietstocht met de narcissen. We zijn druk bezig met het leren van fietsregels, verkeersborden, ... Ook het eigenlijke fietsen wordt op school ingeoefend met meester Wilfried, zodat we over een maand met z'n allen veilig de straat op kunnen.



Shania jarig

Shania was jarig tijdens de paasvakantie.

Lentebloemen in de Klaproos

Op een zonnige namiddag gingen we op zoek nar lentebloemen op het schooldomein. We vonden o.a. narcissen, tulpen (die nog toe waren), hyacinten, krokussen, ...


Spreekbeurt Lovely "Mijn mama"

Omdat Lovely vindt dat ze een héél speciale mama heeft , wou ze haar spreekbeurt graag over haar mama doen. Ze bracht zelfs hele oude foto's mee. Nu kennen wij Gina met z'n allen héél goed!


Spreekbeurt Citano "De kikker"

Omdat Citano thuis een vijver heeft waar ook kikkers wonen, wou hij ons graag iets meer vertellen over deze interessante dieren.

Spreekbeurt Sakina "De islam"

Sakina probeerde ons wat uitleg te geven over de islam. Ze vertelde op een boeiende manier en kon ook vlot de vele vragen beantwoorden.

Spreekbeurt Sapna "Sapna"

Sapna had de spreekbeurt met de origineelste titel, namelijk  "Sapna". Ze vertelde ons over haar thuisland Afghanistan. Hoe er daar oorlog ontstond en ze zijn moeten vluchten, maar ook over de vele mooi gebouwen, de leuke markten, ...


Spreekbeurt Guylian "Het Belgische leger"

Guylian liet ons kennismaken met het Belgische leger.

Spreekbeurt Emile DR :" Mijn zusje"

Begin april kwam Louise , het zusje van Emile , op bezoek in onze klas. Hij wist ons heel wat meer te vertellen over de verzorging van een baby, ...



Leeruitstap: de bibliotheek achter de schermen!

Samen met de klimrozen trokken we op een zonnige lentedag met z'n allen naar de bib in Ieper. We maakten kennis met de verschillende afdelingen, maar mochten ook eventjes een kijkje nemen achter de schermen. Ze konden we zien hoe beschadigde boeken opnieuw omgetoverd worden tot mooie exemplaren, ...

























Sakina jarig

Eind maart werd Sakina 10 jaar. Kijk maar hoe blij ze was!