donderdag 13 december 2018

Dieren in de winter

De tijd staat niet stil ...
Het einde van dit kalenderjaar komt stilaan in zicht. De oudsten zijn reeds druk bezig met het schrijven van hun nieuwjaarsbrief, de jongsten leren iets opzeggen. Leuk, leuk, leuk ...

Voor veel dieren is de winter een niet zo makkelijke periode. We leerden dat sommige dieren een wintervoorraad aanleggen, andere dieren gaan in winterslaap, je hebt vogels die naar warmere landen trekken, je hebt ook vogels die bij ons overwinteren.
Die laatsten trakteerden we deze namiddag op heel wat lekkers. Vanuit de klas zagen we veel enthousiaste vogeltjes de struiken verkennen.








woensdag 21 november 2018

Sint en Piet op bezoek

Sint en Piet brachten heel wat lekkers en leuke geschenkjes mee. Iedereen was heel tevreden.



donderdag 27 september 2018

Fietsvaardigheden oefenen

We oefenden deze namiddag het fietsen per twee, het fietsen in groep, het plots remmen, het aandachtig zijn, ... kortom alles wat we nodig hebben in het verkeer.



Kindermassage





woensdag 26 september 2018

Scholenveldloop 2018

Dankjewel aan iedereen die een boterbloempje bracht naar de veldloop. En een grote dankjewel aan Fay, Brooklynn, Hayley, Brent en Mohammed om zo enthousiast deel te nemen. Jammer dat Milow er wegens ziekte vandaag niet bij kon zijn. Jullie deden het fantastisch!






Sociaal emotionele ontwikkeling bij de boterbloemen

Naast relaxatiemomenten, energizers, ... doen we soms ook activiteiten waarbij de leerlingen moeten leren samenwerken. Maandag probeerden we een spinnenweb te maken, dit liep niet van een leien dakje, maar samen brachten we het toch tot een goed einde.





donderdag 20 september 2018

Wij zochten paddenstoelen, maar vonden ...

Deze namiddag gingen we op onderzoek op het schooldomein. We waren benieuwd of er ook al paddenstoelen te vinden waren rondom onze school, maar helaas ... Met het vele mooie weer, zullen we wat langer moeten wachten. We ontdekten wel hazelnoten, kastanjes, eikels, een kapot eitje, veren en heel veel appels onder de appelboom. We namen wat appels mee naar onze klas, waar we ze eens mochten proeven.


maandag 17 september 2018

Paddenstoelen in de klas

Wist je dat er binnenkort paddenstoelen in onze klas zullen groeien. Vandaag troffen we de nodige voorbereidingen, om alles te doen slagen. We maakten de humus los, we bedekten alles met afdekaarde en gaven tot slot 250 ml water. De komende dagen zullen we af en toe nog wat water moeten geven. Om alles goed te kunnen volgen werken we met een stappenplan.











vrijdag 14 september 2018

donderdag 13 september 2018

We zoeken ... (geen schat)

Deze voormiddag trokken we opnieuw naar de schooltuin. Kijk maar naar onze zoekactie ... Van teamwork gesproken .






We hadden ook een sterke kerel nodig om al die wortels naar te keuken te brengen.




















In de keuken werden de worteltjes gewassen.















Terug in de klas werd van alle wortels de schil verwijderd. We sneden ze in "wortelfrietjes" . We merkten ook op dat messen echt in vingers kunnen snijden. Gelukkig zonder erge kwetsuren.








woensdag 12 september 2018

Schooljaar 2018 - 2019

Welkom Enisa, Fay, Brooklynn, Hayley, Brent, Mohammed, Elias en Mohammed.
De eerste week passeerde snel. We maakten reeds uitgebreid kennis met elkaar aan de hand van verschillende activiteiten. We leerden elkaars leuke en minder leuke kantjes kennen. We oefenden in het respect tonen voor alle klasgenoten. We leerden heel wat (nieuwe ) afspraken kennen.

Dinsdag hadden we ons eerste relaxatielesje, voor sommigen was dit nog wat onwennig, toch zette iedereen zich heel goed in. Hierdoor leren we tot rust te komen . We gingen ook langs in de schooltuin. Daar ontdekten we courgettes, worteltjes, selder en ook een heleboel kruiden. In de vlindertuin konden we in de vlinderstruik mooie vlinders opmerken.

Donderdag zullen we de worteltjes schoonmaken, fijn snijden en uitdelen aan alle kinderen in het hoofdgebouw. Foto's volgen!