woensdag 10 november 2021

Sint en Miet

 Onder leiding van juf Xenia oefenden we een vrolijk liedje in. Woensdag 10 november was het eindelijk zover en mochten we de Sint en z'n knecht verwelkomen in onze klas. 














Noten in de klas

 Ares bracht net voor de vakantie enkele noten mee om te delen met z'n klasgenoten. We onderzochten welke noten dit waren? We gingen zelfs even naar buiten en ontdekten daar ook een notenboom, met eronder enkele bolsters. Ares toonde ons ook hoe je een notenkraker veilig kan hanteren en tot slot mochten we proeven.









donderdag 28 oktober 2021

Flammy de flamingo

Helemaal in de ban van Flammy wandelden we na onze sportnamiddag terug naar Zillebeke. Onze inzet werd dubbel en dik beloond door ... Flammy! Deze keer konden we haar van dichtbij bewonderen.





Sportnamiddag

 Donderdag 28 oktober hadden we een klasdoorbrekende sportnamiddag in de sporthal in Ieper.

De kapoenen van KR 4 zagen het alvast zitten.





Meetkunde in KR 4

 In de les meetkunde leerden we in via een stappenplan een huis bouwen. We oefenden ons ruimtelijk inzicht, het volgen van een stappenplan, samenwerken/ overleggen met een klasgenootje. Na de vakantie werken we nog wat verder, maar de resultaten mochten er zeker al zijn.









woensdag 27 oktober 2021

One mile

 One mile? Wat is dat? Ver of toch niet zo ver? De leerlingen van meester Nico wisten daar wel al meer van af. Wij hebben samen met de leerlingen van KR 5 alles nauwkeurig opgemeten. Wat een werk!

Maar we ontdekten nog zoveel meer tijdens ons onderzoek : een lieveheersbeestje, de verblijfplaats van Flammy (de ontsnapte flamingo uit Bellewaerde).











Pompoenpitten

 We verzamelden alle pompoenpitjes uit onze pompoen, we lieten ze drogen tussen kranten. 

In de lente zullen we deze zaaien in potjes om ze daarna uit te planten in de schooltuin.







Taallesje in KR 4

Terwijl de jongsten de letters van aap zochten in kranten, las groep 2 een verhaal en loste samen met juf enkele vraagjes op. Groepje 3 had een knip- en plakoefening rond klinkers en medeklinkers.







Noa 8 jaar

 Op 20 oktober werd Noa 8 jaar. Om het nog specialer te maken mocht Sacha ,die ook jarig was in 

KR 5,  eens kort op bezoek komen in onze klas.




maandag 18 oktober 2021

Meetkunde in KR 4

 Opdrachten met blokken, inzicht verwerven, samenwerken, overleggen, ...